TENNISKIDS

De jongere jeugd van MTV krijgt training, speelt competitie en toernooien volgens Tenniskids Rood, Oranje of Groen.

Onderstaand is hierover  meer informatie te vinden.

Wat is Tenniskids?
Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Het is een hele afwisselende manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en alle niveaus en waarbij baanlengte, racketlengte en ballen worden aangepast aan het niveau en de leeftijd. Tenniservaring is dus niet nodig.

Waarom Tenniskids?
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Tenniskids is speciaal ontworpen voor kinderen, speelt in op leeftijd en niveau en werkt spelenderwijs.

Spelenderwijs leren  
Kids leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters. Kijk op www.tenniskids.nl voor meer achtergrondinformatie.

Tenniskids bij Madese Tennisvereniging
De Madese Tennisvereniging heeft lespakketten voor Tenniskids samengesteld, een voor de Voorjaarstraining, een voor de Najaarstraining en een jaarpakket. De Tenniskids Voorjaarstraining bestaat uit 15 tennislessen van 50 minuten en kost 87,00. De Tenniskids Najaarstraining bestaat uit 15 tennislessen van 50 minuten en kost 87,00. Heb je de Voorjaarstraining gevolgd en schrijf je in dat jaar ook in voor de Najaarstraining dan krijg je een korting van 20,00. Een jaar lang trainen kost dan geen 174,00 maar 154,00.
Inschrijving is alleen mogelijk in een groep van 4 of 8. De lestijden kunnen bij afwijkende groepssamenstelling naar rato worden bijgesteld.

Een Tenniskids-lesgroep bestaat uit maximaal 8 kinderen, zoveel mogelijk van dezelfde leeftijd (doelgroep 4 tot en met 12 jaar) en niveau (dit is uiteraard afhankelijk van de inschrijvingen). In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat er een extra deelnemer aan een les wordt toegevoegd.
De lessen vinden plaats op de tennisbanen van de Madese Tennisvereniging op maandag, dinsdag en donderdag tussen 15:45 uur en 20:00 uur. Woensdag vanaf 15:00 uur en vrijdag vanaf 13:30 uur.
Bij slecht weer kan eventueel uitgeweken worden naar het paviljoen waar dan een theorie- of bewegingsles gegeven wordt.

Een lespakket omvat:
-    15 lessen in het voorjaar (een les duurt 50 minuten) waarvan 14 gegarandeerd;
-    15 lessen in het najaar (een les duurt 50 minuten) waarvan 14 gegarandeerd;

-    diploma-tennis;
-    deelname aan Tenniskids World Tour:
     competitiebijdrage, gebruik ballen en een consumptie;
-    tennisshirt

Opgeven voor de Tenniskids-lessen kan via www.madesetv.nl. Voor nieuwe leden is naast het opgeven voor de lessen verplicht om het aanmeldingsformulier (www.madesetv.nl) in te vullen en op te sturen. Het Tenniskids-jaarpakket is exclusief contributie, voor aspiranten en junioren bedraagt deze respectievelijk € 35,00 en € 50,00 per jaar.
Zodra de opgave voor de Tenniskids-lessen en eventueel het aanmeldingsformulier binnen zijn, krijg je bericht over wanneer de lessen zijn.

©2018 Madese Tennisvereniging Webdesign door Jan Dijkmans