Competitie reglement

Reglement Competitie / Tenniskids Competitie

Om de Competitie en Tenniskids Competitie goed te laten verlopen zijn er afspraken nodig. Doel daarbij is allereerst er telkens een gezellige dag of avond van te maken, waarbij elk team ongeveer hetzelfde biedt aan de tegenstander. Daarnaast wil de KNLTB voorkomen dat na inschrijving er zomaar afzeggingen komen waarvan andere teams in dezelfde poule de dupe worden doordat er (veel) minder tegenstanders zijn.


Inschrijving

  • Ieder team die zich inschrijft voor een competitie is inschrijfgeld verschuldigd.
  • Om teleurstelling bij andere teams in dezelfde poule te voorkomen, heeft de KNLTB een boete voor teams die zich na inschrijving terugtrekken. Deze is €115,00 per team voor een afzegging na 1 februari. De boete wordt verhoogd naar €225,00 als dit na het bekendmaken van de indeling gebeurt. De MTV heeft de taak deze boete te innen namens de KNLTB. Naast de boete is het inschrijfgeld niet meer terug te vorderen. Zorg dus voor goede afspraken binnen je team met eventueel wat reserve spelers.
  • Behoudens bovenstaande boeteregeling, kan de KNTLB o.a. boetes opleggen voor het niet komen opdagen, niet op tijd uitslagen invoeren, fictieve uitslagen invoeren, etc. Kijk voor alle boetes in het competitiereglement van de KNLTB (www.knltb.nl). MTV heeft de taak deze boete te innen bij het betreffende team. Het team dient de boete binnen 7 dagen na ontvangst factuur naar MTV te voldoen. Indien na herhaalde herinnering betaling uitblijft, zal sanctie volgen. 


Op de speeldag

  • Elk team, zowel bij jeugd, senioren en Tenniskids Competitie, heeft een aanvoerder aangewezen om de communicatie tussen de teams goed te laten verlopen
  • Teams zorgen zelf voor vervanging van spelers en begeleiders indien dit nodig mocht zijn
  • Bij de senioren is het vanzelfsprekend dat de thuisspelende ploeg zorg draagt voor wat lekkers bij de koffie en na afloop voor lekkere hapjes
  • Bij de Tenniskids Competitie verzorgt de vereniging voor chips en siroop voor de spelers. En voor een eerste kop koffie voor de ouders die de organisatie van de dag doen (computer en spullen klaarzetten)
  • Bij de competitie voor de jeugd krijgen de spelers 2 broodjes knakworst en siroop. Het is vanzelfsprekend dat je als thuisspelende ploeg bij de competitie zelf zorg draagt voor wat lekkers bij de 1e pauze (bijvoorbeeld een koek of een stuk fruit). Begeleidende ouders krijgen een eerste kop koffie van de vereniging
  • Op het prikbord in het paviljoen hangt de planning en baanindeling.

Uitslagen
De uitslagen moeten binnen 24 uur zijn ingevoerd op de site van de KNLTB Steeds meer teams kijken ook op de dag zelf al de uitslag in om te zien hoe de andere teams hebben gespeeld. We moedigen dan ook aan dat de stand direct wordt ingevoerd. Overigens zien we dit steeds vaker ook gebeuren.

Bardienst
Competitieteam zijn verplicht om tijdens de competitie roulerend bardienst te draaien. Hierover zal alvorens de start van de competitie richting de captains gecommuniceerd worden.